Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 04/2020
 • Napredne digitalne sigurnosne usluge dostupne u TÜV Croatia za područje cijele jugoistočne Europe
  Napredne digitalne sigurnosne usluge dostupne u TÜV Croatia za područje cijele jugoistočne Europe
  više >
 • REMOTE umjesto ON-SITE: Mogućnosti auditiranja u vrijeme Corone
  REMOTE umjesto ON-SITE: Mogućnosti auditiranja u vrijeme Corone
  više >
 • Cyber sigurnost u doba Corone
  Cyber sigurnost u doba Corone
  više >
 • Ultrazvučno mjerenje debljine stijenke posuda pod tlakom
  Ultrazvučno mjerenje debljine stijenke posuda pod tlakom
  više >
Predstavljanje klijenta

   Zrakoplovno-tehnički centar (dalje u tekstu ZTC d.d.) tvrtka je s poviješću duljom od 70 godina i tijekom tog razdoblja ZTC d.d. je obavljao održavanje svih vrsta zrakoplova, poglavito onih koji su se koristili u sustavu zračnih snaga tadašnje države (klipni i mlazni zrakoplovi).

    Svoju reputaciju u tuzemnim i inozemnim okvirima stekao je pod imenom VZ Zmaj. U procesu stvaranja i razvoja Republike Hrvatske, nekoliko je puta mijenjao ime, te od početka 2010. posluje pod nazivom ZTC d.d. Izdvojen je iz sustava Ministarstva obrane i posluje kao trgovačko društvo u 100%-nom vlasništvu Republike Hrvatske. Kvalitetni radni prostori, suvremena oprema, veliko radno i stručno iskustvo, visoka motiviranost, višedesetljetna tradicija, osigurali su društvu ZTC d.d. priznatu ulogu u potpori razvoja zrakoplovstva i zrakoplovne industrije republike Hrvatske. Dugogodišnjom suradnjom s inozemnim proizvođačima i operaterima zrakoplova koje održavaju i kvalitetom usluga postižu i zapaženu međunarodnu reputaciju.

 

   ZTC d.d. se nalazi na adresi Čićki Gaj 39E u Velikoj Gorici te prostire na više od 200 000 m² , zapošljava otprilike 200 radnika I bavi se poslovima održavanja zrakoplova kao I njihovih komponenti.  Temeljni kapital tvrtke je  370.093.500,00 kn.

   ZTC d.d. posjeduje brojne specijalizirane radionice za popravak pojedinih specifičnih dijelova i opreme za potrebe partnera I naručitelja, također odjel proizvodnje istaknuo se izradom zemaljske opreme i rezervnih dijelova za potrebe održavanja zrakoplova. ZTC d.d. posjeduje civilnu licencu EASA part 145, i licence za održavanje vojnih zrakoplova Republike Hrvatske, što je garancija kvalitete i pouzdanosti.

 

Najveći dio svojih kapaciteta ZTC d.d. troši na održavanja zrakoplova i komponenata u sastavu MORH-a kao što je održavanje  protupožarnih zrakoplova i transportnih helikoptera tipa:

 • CL-415 Canadair

 • AT-802/802A Fire Boss

 • Mi-8 (Mi-8MTV, Mi-17, Mi-171-Sh)

 

    ZTC d.d. uspiješno surađuje s brojnim inozemnim partnerima na projektima unaprijeđenja i podizanja sposobnosti na raznim sustavima i tipovima zrakoplova. S partnerom CLS iz Praga (republika Češka) trenutno radi na nekoliko modernizacija navigacijske i komunikacijske opreme za potrebe Hrvatskog Ratnog Zrakoplovstva kao i za potrebe Ministarstva obrane Republike Slovenije.  ZTC d.d. već treču sezonu uspiješno odrađuje servisiranje protupožarnih zrakoplova Republike Sjeverne Makedonije tipa AT-802A Fire Boss s partnerom Titan Aviation (Avialsa) iz Španjolske koji je ujedno i predstavnik tvrtke Air Tractor za područje Europe. 

 

Važno je za reći da je ZTC d.d. certificiran od strane tvrtke TUV NORD za sustav upravljanja prema normi ISO 9001 : 2015 i ISO 14001 : 2015 za djelatnosti:

Upravljanje i provedba aktivnosti tehničkog održavanja i proizvodnje dijelova za održavanje zrakoplova.

 

 • Edukacija u doba koronavirusa
  Edukacija u doba koronavirusa
  više >
 • Partner- Zrakoplovno-tehnički centar
  Partner- Zrakoplovno-tehnički centar
  više >
 • Epidemija COVID-19 i utjecaj na provedbu audita u sektoru hrane
  Epidemija COVID-19 i utjecaj na provedbu audita u sektoru hrane
  više >
 • Tehnički pregled vozila i u Njemačkoj!
  Tehnički pregled vozila i u Njemačkoj!
  više >
 • Novost u zavarivačkoj tehnologiji - nova norma DIN EN ISO 6947:2020-02
  Novost u zavarivačkoj tehnologiji - nova norma DIN EN ISO 6947:2020-02
  više >
 • Zaštitna oprema u doba COVID-19 virusa – informacije za proizvođače i uvoznike
  Zaštitna oprema u doba COVID-19 virusa – informacije za proizvođače i uvoznike
  više >